Lowlands Unite 2017: Agenda ECM track

September 15, 2017 at 9:20 am in events by Dieter Wijckmans

W are at full speed now organizing the Lowlands Unite 2017 Belgium edition. The next step is here! Showing you what we came up as an agenda in the ECM track. We have again top notch speakers and even special guest David James (MSFT) to answer all your questions on the current ECM issues and where Microsoft is going with ECM in the future.

LU_logovoorstel-DEF.indd

Don’t miss out on this great opportunity and register today!

Timeslot

Client Track

Speaker

Abstracts

08.00 – 09.00 (60 Minutes)

Welcome and  registration

 

 

09.00 – 09.15

Keynote

 

 

09.15  – 10.15

(60 Minutes)

Session title : "New blips on the Configuration Manager radar"

Tim De Keukelaere

With the rapid releases sometimes it is difficult to keep up with the latest and greatest in features and updates for Configuration Manager Current Branch.
This session will give an overview of those features that you may have missed and how you can start using them in your environment. Mixed with a sneak peek on what features to expect in the near future and this should be the perfect session to kick off your day.

10.15  – 11.15

(60 Minutes)

Protecting Cloud Identities using the Enterprise Mobility suite (EMS) and Azure MFA

Ronni Pedersen

The vast majority of security breaches take place when attackers gain access to an environment by stealing a user’s identity. Over the years, attackers have become increasingly effective in leveraging third party breaches and using sophisticated phishing attacks. As soon as an attacker gains access to even low privileged user accounts, it is relatively easy for them to gain access to important company resources through lateral movement.

In this demo heavy session, you will learn how Azure Identity Protection, Azure Multi-Factor Authentication (Azure MFA) and the Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) suite can help you to protect and secure corporate data and identities in the cloud.

11.15 – 11.30

(15 minutes)

Break

 

 

11.30 – 12.30

(60 Minutes)

Sponsor slot – 1E

Real-time Configuration & Security Management at Scale

Navin Bagga

As experts in systems management, and with over 20 years of experience in making SCCM work better, we have launched a new product, Tachyon, the fastest platform to query and control all your endpoints. It transforms urgent ad-hoc issue identification and resolution time from hours to minutes.

You achieve this by holding a conversation – live with every endpoint – as if you were at every device. This gives you the confidence and agility to move at the pace of any IT incident, security threat or compliance risk.

In this session we show how to:

•        Slash troubleshooting and resolution times – Find and fix application, configuration and operating system faults across all of your endpoints

•        Faster security investigation and response – Find and remediate the machines on your network that have been cyber-attacked by organized crime

•        Immediately action urgent business requests – Rapidly respond to regulatory compliance, security and software asset management (SAM) audits

12.30 – 13.30

(60 minutes)

Lunch Break

 

 

13.30 – 14.30

(60 minutes)

Ins and outs of the Configuration Manager release and shipping  process for Current Branch (CB) and Technical Previews (TP).

 

David James (Msft)

David James will discuss as director of engineering how the team does internal engineering to ship TP every month, and CB every 4 months, and why they have things like prerelease in the product. How to prioritize bugfixes in the weekly war-room discussions.

14.30 – 15.30

(60 minutes)

How to Manage Office 2016 on today’s clients

 

 

Mirko

All about Deploying Office 2016, old school or click to run, what are the things you have to have an eye on it, how to manage the language packs, what’s about the Versions and Builds, just all about it. Manage it with SCCM or Intune.

15.30 – 15.45

(15 minutes)

Break

 

 

15.45 – 16.45

(60 minutes)

Configuration Manager roadmap and Q&A

David James (Msft)

David James will talk about longer term roadmap investments, and why the team is doing things like cluster patching, real time scripts, Intune and SCCM integration, CMG , mixed with Question and answers.

16.45 – 17.45

(60 minutes)

Servicing your new Windows workplace like a boss.

Kenny Buntinx – Tim De Keukelaere

Servicing your windows clients and servers in a modern world requires some thorough rethinking of existing tools and processes. Based on real world experience and examples we will outline how to deal with challenges that Windows 10 , Windows Server and Office 365 introduce into your environment. From deployment and configuring to patching and servicing, learn how to manage & maintain your windows products like a boss. In this session you will learn to update , patch and servicing them from a 360 degrees angle.

17.45 – 18.30

(60 minutes)

Networking Drink

 

 

Hope to see you on the 19th of October

Register your ticket now: