You are browsing the archive for 2017 September.

Lowlands Unite 2017: Registration is open!

9:51 am in Uncategorized by Dieter Wijckmans

Hear hear. Registrations opened for Lowlands Unite 2017 Belgium edition. This Belgian event is in cooperation with http://www.wmug.nl and is a unique concept to exchange speakers between the dutch and belgian user groups. Mix this with international speakers and you know you’ll have an event you don’t want to miss…

The agenda’s for both tracks are live.

This year we are holding the event in Mechelen at a renovated old brewery:

Afbeeldingsresultaat voor lamot mechelen

Don’t miss out on this great opportunity to get insights in the new techonlogies, notes from the field en mingle with experts and peers during our networking drink with the finest beers from Mechelen.

Register below and see you on the 19th of October!

Lowlands Unite 2017: Agenda CDM track

9:39 am in Uncategorized by Dieter Wijckmans

 

We are at full speed now organizing the Lowlands Unite 2017 Belgium edition. The next step is here! Showing you what we came up as an agenda in the CDM track.

CDM is becoming more and more a balance between on prem and cloud services. A lot of questions of attendees are around this subject. That’s why we have lined up a great mix of both on prem and azure specialist to answer some of your questions during the sessions and (probably) answer the rest during the breaks and networking drink.

Get insights from the field how you can easily take your datacenter to the next level on all fields.

LU_logovoorstel-DEF.indd

Don’t miss out on this great opportunity and register today!

Timeslot CDM Track Speaker Abstracts
08.00 – 09.00 (60 Minutes) Welcome and  registration    
09.00 – 09.15 Keynote Dieter Wijckmans Why Cloud services in your datacenter for your organization will become key
09.15  – 10.15   Kenneth Van Surksum  
(60 Minutes)  
10.15  – 11.15 In the land of the blind, OMS is king Dieter Wijckmans So you are working with OMS. Pumping a lot of data in and seeing all the solutions being populated with cool graphs and animated when there’s something coming up. Ready to take visualizing your data a step further? Wouldn’t it be cool to have full control over what, when and where you present your data? Join this session to find out all the different options to visualize OMS data from OMS dashboard to Power-BI and back. Be creative and show the stakeholders just exactly what they want to see and really become the king in the land of the blind.
(60 Minutes)  
11.15 – 11.30 Break    
(15 minutes)
11.30 – 12.30 Managing Windows Containers with Docker Els Putzeys Containers are the latest buzz in IT technology. Containers enable you to isolate your applications from the underlying OS improving the deployment and reliability of those applications. Windows Server 2016 provides two kinds of native containers: Windows Server Containers and Hyper-V Containers. These containers are created, managed and maintained with Docker.
(60 Minutes) In this session you will learn about containers: what they do, why they are useful, how they work.
12.30 – 13.30 Lunch Break    
(60 minutes)
13.30 – 14.30 Sponsor slot – To be defined Sponsor Slot  
(60 minutes)
14.30 – 15.30 Achieving Productivity without an on-premises infracstructure: Mission Impossible? Sander Berkouwer The daily announcements from Microsoft on cloud-based opportunities for organizations might give you the idea that your organization might be able to achieve productivity without an on-premises infrastructure, too. How do you, as a system administrator for a large organization, embrace these new possibilities and get rid of the square footage, cooling needs, firewalls and even your Domain Controllers? Can you go 100% cloud?
Dive into the full stack of Microsoft cloud possibilities and impossibilities with Sander Berkouwer (Directory Services and Enterprise Mobility MVP). With his ‘Trust, but verify’ view on these items, he’ll share his real-life experiences with bringing organizations to the cloud, embracing a dual cloud provider strategy and the often-overlooked exit strategies you’ll need to have.
Find out why Group Policies, VPNs and typical file servers are rapidly becoming remnants of a long-gone era in systems management and productivity. In the process, gain an end-to-end overview, featuring the latest and greatest Windows and Azure technologies to achieve the goals on your organization’s horizon.
(60 minutes)
15.30 – 15.45 Break    
(15 minutes)
15.45 – 16.45 Ransomware vs Sysadmin Erik Loef Ransomware is constantly evolving, let’s take a look at the evolution of Ransomware, especially last 2-3 years.
Demonstration of what happens when you click on the wrong document and how different Ransomware systems work
Let’s show the dark side of the ransomware (how do the criminals operate with ransomware as a service)
 
And what can you do as a sysadmin to mitigate these threats. Many tips & tricks wille be shared for this!      

(60 minutes)
16.45 – 17.45 What if… you would manage your security like an airport? Peter Geelen  o The people with a bit of traveling experience, know that security is like in airport operations…
 o Airport security operations are strongly regulated, by the same processes and procedures  … that apply to IT.
 o The number of accidents per operation is lower than any other means of transport…
 o What if … you run your cloud and data center like an airport?
(60 minutes)
17.45 – 18.30 Networking Drink    
(60 minutes)

Reserve your ticket here!

Lowlands Unite 2017: Agenda ECM track

9:20 am in Uncategorized by Dieter Wijckmans

W are at full speed now organizing the Lowlands Unite 2017 Belgium edition. The next step is here! Showing you what we came up as an agenda in the ECM track. We have again top notch speakers and even special guest David James (MSFT) to answer all your questions on the current ECM issues and where Microsoft is going with ECM in the future.

LU_logovoorstel-DEF.indd

Don’t miss out on this great opportunity and register today!

Timeslot Client Track Speaker Abstracts
08.00 – 09.00 (60 Minutes) Welcome and  registration    
09.00 – 09.15 Keynote    
09.15 – 10.15 Tim De Keukelaere With the rapid releases sometimes it is difficult to keep up with the latest and greatest in features and updates for Configuration Manager Current Branch.
This session will give an overview of those features that you may have missed and how you can start using them in your environment. Mixed with a sneak peek on what features to expect in the near future and this should be the perfect session to kick off your day
(60 Minutes) New blips on the Configuration Manager radar
10.15  – 11.15 Protecting Cloud Identities using the Enterprise Mobility suite (EMS) and Azure MFA Ronni Pedersen The vast majority of security breaches take place when attackers gain access to an environment by stealing a user’s identity. Over the years, attackers have become increasingly effective in leveraging third party breaches and using sophisticated phishing attacks. As soon as an attacker gains access to even low privileged user accounts, it is relatively easy for them to gain access to important company resources through lateral movement.
(60 Minutes) In this demo heavy session, you will learn how Azure Identity Protection, Azure Multi-Factor Authentication (Azure MFA) and the Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) suite can help you to protect and secure corporate data and identities in the cloud.
11.15 – 11.30 Break    
(15 minutes)
11.30 – 12.30 Sponsor slot – To be defined Sponsor Slot  
(60 Minutes)
12.30 – 13.30 Lunch Break    
(60 minutes)
13.30 – 14.30 How we do internal engineering to ship TP every month, and prod every 4 (why we have things like prerelease) David James (Msft)  
(60 minutes)
14.30 – 15.30 How to Manage Office 2016 on today’s clients Mirko Colemberg All about Deploying Office 2016, old school or click to run, what are the things you have to have an eye on it, how to manage the language packs, what’s about the Versions and Builds, just all about it. Manage it with SCCM or Intune.
(60 minutes)
15.30 – 15.45 Break    
(15 minutes)
15.45 – 16.45 Longer term roadmap investments, and why we’re doing things like cluster patching, real time scripts, Intune and SCCM integration, CMG , mixed with Question and answers  David James (Msft)  
(60 minutes)
16.45 – 17.45 Windows 10 and armoring your patching infrastructure – notes from field Kenny Buntinx  
(60 minutes)
17.45 – 18.30 Networking Drink    

(60 minutes)

Hope to see you on the 19th of October

Register your ticket now:

Save the date: Lowlands Unite Belgium Edition: 19/10/2017 Mechelen

10:21 pm in Uncategorized by Dieter Wijckmans

 

We are so thrilled to finally announce the date for the Lowlands Unite Belgium Edition!

After a successful edition in Amsterdam last April organized by wmug.nl we at scug.be have started the preparation for the Belgium edition.

LU_logovoorstel-DEF.indd

Make sure to block 19/10/2017 in your agenda for our full day event planned at a unique location called Lamot @ Mechelen (http://lamot-mechelen.be/) .

This day will be a 2 track filled day with knowledge on ConfigMgr, Enterprise Mobility, Hybrid Azure , security and Identity related to Enterprise Management . Your ticket will give you access to both tracks.

Our first announced guest is already a very special onet: David James from Microsoft.  David is the director of product engineering and will deliver two sessions on the current and future releases of Configuration Manager.

David’s bio in a nutshell:

  • David James, Partner Director of Engineering, Configuration Manager, Microsoft
  • Studied Computer Engineering and Music Theory/Composition at University of Utah.
  • Joined Microsoft in 2000 to work on SMS Installer, and eventually SMS 2.0 SP2.
  • Has worked on every version of SMS/SCCM since.
  • Was an engineering manager in Intune, 2012-2015.
  • Outside of work, like to code, and dabble w/ music, and hang out or play w/ my kids.

clip_image001

If you are working with Configmgr or Hybrid Intune you should definitely attend as Djam wants to hear your feedback to make the product even better with every Current Branch release or Technical Preview .

So are you ready for cool sessions and mingling with peers while enjoying a nice drink?

Block the date and keep an eye on your mailbox and our website http://scug.be/Events

More info and Agenda coming soon  !

Hope to see you in Mechelen 19th of october!!!

The Scugbe Team